Hangmatten

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material
 1. € 46,90
  UVP € 124,00
  (91)
 2. € 48,90
  UVP € 74,00
  (84)
 3. € 37,90
  UVP € 84,00
  (84)
 4. € 21,90
  UVP € 39,00
  (89)

Gezellig hangen in de hangmat

Geniet van de zomer in een zacht schommelende hangmat, een comfortabele hangfauteuil of in een vrij schommelende hangstoel. Wist u dat? Oorspronkelijk werden hangmatten van gevlochten boomschors en sisal gemaakt, vandaag worden verschillende geweven textielsoorten en kunststoffen in de meest uiteenlopende kleuren gebruikt.

Nethangmat vs. doekhangmat

Traditionele hangmatten worden van gedraaide katoendraden gemaakt. Deze zogenaamde nethangmatten bevatten geen knopen, zijn extreem stabiel, luchtdoorlatend en passen zich optimaal aan het lichaam aan. Doekhangmatten bestaan daarentegen uit vast textiel. Ze bieden een hoger ligcomfort en een betere warmte-isolatie. Daarom is deze hangmatvariant in koelere gebieden bijzonder populair. Doekhangmatten zijn verkrijgbaar met of zonder spreidstok: deze houdt het ligvlak recht en maakt van uw hangmat de perfecte zonnestoel. Als algemene regel geldt: hoogwaardige hangmaten zijn bestand tegen licht, wasbaar en schimmelresistent. Royale dubbele hangmatten bieden ruimte voor twee en nodigen uit om te knuffelen. Een geïntegreerde dak boven de hangmat beschermt tegen overmatig zonlicht en occasionele regendruppels.

Hangmatten veilig ophangen

Hangmatten worden meestal aan twee punten opgehangen. U kunt ze bijvoorbeeld aan bomen, stabiele dakbalken of speciale wandhaken bevestigen. Als er in uw tuin echter geen geschikte bomen staan, hoeft u het ontspannen hangmatgevoel in open lucht echter niet te missen. Er zijn praktische frame verkrijgbaar waarin de hangmat gehangen kan worden: kies tussen hangmatframes die met koord en haring in de bodem bevestigd worden of een U-vormig bodemframe. Overigens: de ideale ophanghoogte is de halve afstand tussen de beide bevestigingspunten. De hangmat moet relatief krachtig doorhangen zodat u comfortabel kunt ontspannen. Dat is vooral het geval bij modellen zonder spreidstaaf.