Gereedschapswagens

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material
 1. € 193,90
  UVP € 209,00
  (85)
 2. € 145,90
  UVP € 199,00
  (76)
 3. € 168,90
  UVP € 219,00
  (78)
 4. € 52,90
  UVP € 74,00
  (87)
 5. € 89,90
  UVP € 124,00
  (91)
 6. € 49,90
  UVP € 69,00
  (89)
 7. € 75,90
  UVP € 109,00
  (85)

Het gereedschap altijd binnen handbereik - dankzij een flexibele gereedschapswagen

Een werkplaatswagen is uw mobiele assistent in de werkplaats, in de kelder of in de garage: Uitgerust met talrijke legvlakken en lades houdt hij steeds het nodige gereedschap binnen handbereik - en dan nog precies daar waar u het nodig hebt. Moderne montagewagens zijn namelijk uitgerust met praktische wielen zodat ze gemakkelijk van A naar B geschoven kunnen worden. Daarom zijn ze onmisbare hulp bij het werk voor alle hobbyknutselaars en professionele thuiswerkers. Waarop u bij de aankoop van een dergelijke schuifwagen moet letten, verklappen we u hier.

Overwegingen bij de aankoop van een werkplaatswagen

Voor u voor een nieuwe werkplaatswagen kiest, moet u zich enkele vragen stellen: Hebt u de wagen in de eerste plaats nodig voor privé- of commerciële doeleinden? Modellen voor professionele ambachtslui zoals voertuigmecaniciens, schrijnwerkers of monteurs zijn van robuuste materialen gemaakt aangezien ze bestand moeten zijn tegen grotere belastingen - bijvoorbeeld het transport op een werf of naar een andere werkplaats. Dat heeft uiteraard een effect op de prijs.

Hobbyisten hoeven niet zo diep in de zakken te tasten - voor occasioneel gebruik zijn hoogwaardige werkplaatswagens tegen aanzienlijk lagere prijzen verkrijgbaar. De uitrusting van uw werkplaatswagen is ook bepalend voor de prijs. Wat vindt u persoonlijk belangrijk? Moet uw wagen bijvoorbeeld over apart afsluitbare lades, vakken van rubber of schuimstof, scheidingsplaten of een drankenhouder beschikken?

Stel u bovendien de vraag hoe groot uw wagen moet zijn. Hoe veel plaats u in uw werkplaats ter beschikking hebt, is hiervoor uiteraard bepalend. Als u twijfelt tussen verschillende afmetingen, raden we aan om het grotere model te nemen aangezien u mettertijd vast ander gereedschap zult aanschaffen dat u dan eveneens in uw montagewagen wilt opbergen. Houd er bovendien rekening mee: Hoe groter en voller een werkplaatswagen is, hoe moeilijker hij te bewegen valt.

De essentiële kenmerken van een hoogwaardige werkplaatswagen

Ambachtslieden weten: goed gereedschap is zwaar. Daarom moet een hoogwaardige montagewagen een en ander aankunnen. Hij is gemaakt van robuuste materialen zoals kunststof of metaal en beschikt over grote wielen die bestand zijn tegen de aangewezen maximale belasting. Ook de kogellagers en de vergrendeling van de schuifvakken moeten van goede kwaliteit zijn - tenslotte worden ze tijdens de dagelijkse werkzaamheden meermaals belast.

Diverse opbergvakken en lades van verschillende formaten zijn praktisch. De vlakkere vakken moeten zich daarbij bovenaan en de grotere verder naar onder bevinden. Belangrijk: De lades moeten afgesloten kunnen worden om uw gereedschap te beschermen tegen toegang door onbevoegden of kinderen - dat minimaliseert het risico op verwondingen. Het makkelijkst gaat dit met een soort centrale vergrendeling die het mogelijk maakt om met een enkel slot alle schuifvakken tegelijkertijd af te sluiten.

Werkplaatswagen: Leeg of geladen?

Montagewagens zijn met en zonder inhoud verkrijgbaar. Wie reeds veel gereedschap heeft en enkel nog op zoek is naar een flexibele opslagplaats, maakt een betere keuze met een leeg model aangezien dit uiteraard aanzienlijk goedkoper is. Als u van plan bent om uw werkplaats opnieuw in te richten of wilt omschakelen naar professioneel gereedschap, kan de investering in een gevulde wagen de moeite waard zijn - er zijn voordelige volledige sets beschikbaar.

Let in die geval niet enkel op de kwaliteit en de verwerking van de werkplaatswagen, maar ook op de structuur van het gereedschap. Een ander voordeel van een uitgeruste werkplaatswagen: alles wat u nodig hebt is reeds mooi gesorteerd en u kunt onmiddellijk beginnen werken. Bovendien bevatten gevulde wagens meestal een of twee vrije lades voor andere accessoires.

Inlegstukken voor werkplaatswagens

Opdat het gereedschap in de lades van uw werkplaatswagen niet door elkaar raakt, moet u deze - indien nog niet aanwezig - met inlegstukken uitrusten. Dat is een speciaal accessoires voor werkplaatswagens van kunststof, rubber of schuimstof dat over voorgevormde uitsparingen voor uw gereedschap beschikt. Daarin kunt u bijvoorbeeld ratels, steeksleutelsets, schroevendraaiers en schroefsleutels naast elkaar sorteren - dat zorgt voor orde in de werkplaatswagen en bespaart waardevolle tijd. Door de overzichtelijke ordening van uw gereedschapswagen hebt u altijd het passende instrument bij de hand.

Andere accessoires voor uw werkplaatswagen

Of u kiest voor een gevulde of een lege wagen - door geschikte accessoires zal uw kleine werkplaatshelper u nog beter bij het werk ondersteunen. Een magnetisch legvlak als vervanging voor de legkom zorgt er bijvoorbeeld voor dat kleine metalen onderdelen zoals schroeven en moeren niet meer kunnen vallen terwijl een blikhouder koffie en verfrissende dranken klaar houdt. Rust uw werkplaatswagen met een ladenonderverdeling uit om bijvoorbeeld spijkers en pluggen volgens grootte te sorteren of kies voor een werkplaat van beukenhout dat bovenaan de werkplaatswagen gemonteerd wordt en deze tot een mobiele werkbank omtovert.

Gereedschapswagen - onmisbaar voor hobbyisten en professionals

Tegenover een gewone gereedschapskast of een kleine gereedschapskoffer biedt een montagewagen een cruciaal voordeel: Door de wielen kan hij flexibel naar elke plaats geschoven worden en presenteert uw gereedschap dankzij praktische lade-indelingen mooi gesorteerd. Dat betekent: u hoeft niet lang meer te zoeken, het passende gereedschap hebt u onmiddellijk bij de hand. Zo wordt het werk leuk - of u nu een professional bent of na een vermoeiende week op kantoor bij het hameren, zagen en schroeven wil ontspannen van uw job.