Strandstoelen

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material

Een strandstoel zorgt voor de flair van de kust in uw huis

Neem plaats, sluit de ogen. Luister naar het ruisen van de golven, het krijsen van de meeuwen, het fluiten van de wind ... Nee, u bent niet aan de Noordzee of de Oostzee! U bent thuis in uw tuin - en zit in een chique strandstoel. Dit bijzondere meubelstuk bestaat uit een houten frame met vlechtwerk, een zonnescherm alsook uittrekbare voetbankjes en symboliseert de gezellige sfeer van de Duitse kustregio’s.

De geschiedenis van de strandstoel

De strandstoel zoals we hem vandaag kennen, werd uitgevonden in 1882 door de hofstoelenmaker Wilhelm Bartelmann in Rostock. Sinds 1910 is de look van de populaire ligstoel nauwelijks nog gewijzigd: meestal is het een tweezitter met een basis van den of spar waaraan een kap of vlechtwerk bevestigd is. De stoelen zijn met geïmpregneerde luifelstof of PVC bekleed. Sinds meer dan 100 jaar beschermt de strandstoel badgasten en strandbezoekers betrouwbaar tegen wind, zon, regen en zand. Hij wordt nog steeds populairder. Geen wonder dat de strandstoel al lang niet enkel meer op Duitse stranden te vinden is, maar ook in vele privétuinen.

Daarop moet u letten bij de aankoop van een strandstoel

Om de strandstoel betrouwbaar tegen weer en wind te laten standhouden moet hij over een robuust vlechtwerk beschikken. Het gebruikte materiaal moet daarom absoluut stabiel en UV-bestendig zijn. Bij de keuze van de stoffen bekledingen geldt: wat in de smaak valt, is toegestaan. Maritieme strepen of romantische bloemenprints - alles is mogelijk. Let er in ieder geval op dat de kussenslopen van uw strandstoel verwijderd en gewassen kunnen worden.