Handgereedschappen

Sorteer op
Prijs
Categorieën
Kleur
Material

Dit gereedschap mag in geen enkel huishouden ontbreken

Een hamer om spijkers in te slaan, een inbussleutel om meubelen te monteren en demonteren en een buistang tegen druppende spoelbakken: deze basics vindt u in elke gereedschapsset. En daarnaast ook heel wat gereedschap waarvan er slechts enkele ooit gebruikt worden. Gedaan met overvolle gereedschapskisten! We verklappen u hier welke handgereedschap u echt nodig hebt.

Verschillende tangen voor de gereedschapskoffer bij u thuis

Om te bewerken voorwerpen beter te kunnen grijpen en vasthouden hebt u een vlakke tang met opgeruwde kaken nodig. Deze tang kan ook gebruikt worden voor het buigen. Met een knijptang kunnen bijvoorbeeld draden doorgeknipt of spijkers uit de wand gehaald worden. Een combitang combineert een tang en een draadsnijder - deze wordt bijvoorbeeld voor het afknellen van kabels gebruikt. Bovendien hoort er in elke goed gesorteerde gereedschapskoffer een zaag, een duimstok, een ringsleutel, een waterpas, een spanningstester en verschillende schroevendraaiers met rechte en kruiskop. Ook een cutter en een potlood mogen niet ontbreken. <b>Onze tip:</b> Bij gereedschap is het de moeite waard om in kwaliteit te investeren. Hoogwaardig gereedschap gaat een leven lang mee.

De juiste gereedschapskist vinden

Er bestaan metalen en kunststoffen gereedschapskoffers. Beide materialen hebben hun voordelen: Metaal is duurzamer, maar ook zwaarder. Modellen van kunststof zijn handiger en lichter, de weekmakers kunnen echter mettertijd verdampen en de grepen kunnen afbreken. En wat met het gereedschap zelf? Bij hamers, schroevendraaiers enz. hebt u de keuze tussen grepen van metaal en kunststof. Welke variant uw voorkeur heeft, ligt volledig aan u: kies zelf welk gereedschap voor u persoonlijk beter in de hand ligt.